Smedearbejde

Svejsning hos Netto Perforering
Svejsning er en af vores stærkeste kompetencer, og vi leverer svejseopgaver som enkelte løsninger og oftest som en totalløsning. Vores erfaren og dygtige smedeafdeling arbejder med flere forskellige svejsemetoder og materialer. Svejseopgaver udføres efter konstruktionstegninger, som enten kommer fra kunden, eller som vores tekniker konstruerer i et tegneprogram.

Smedeafdelingen fungerer oftest som det sidste led i bearbejdningsprocessen og åbner op for flere muligheder til at levere kundespecifikke løsninger. I kombination med vores maskinpark kan vi fremstille halvfabrikata eller færdige emner, lige efter kundens behov og ønsker.

Hvad er svejsning?
Svejsning er en termisk sammenføjningsproces til permanente samlinger af metalliske materialer. Svejsning refererer til den forening eller sammensmeltning af metaller i en form af forskellige svejsemetoder. Hos Netto Perforering arbejder vi med TIG-, MAG- og MIG-svejsning, samt punkt- og boltsvejsning.

TIG-svejsning
TIG-svejsning er en forkortelse for Tungsten Inaktiv Gas (Tungsten er engelsk for Wolfram), og her anvendes en wolframelektrode som ikke smelter undervejs. Wolfram er et metal som først smelter ved 3300 grader, hvilket er det dobbelte sammenlignet med andre metaller som man normalt svejser med. TIG-svejsning kan anvendes på alle materialer, og det bruges ofte til at svejse på tynde og fine materialer mellem 0.3-3.0 millimeter, især hvis resultatet skal være nøjagtig.

TIG-svejsning kaldes også for lysbuesvejsning.

MIG/MAG-svejsning
MIG-svejsning er en forkortelse for Metal Inaktiv Gas, og MAG-svejsning er forkortelsen for Metal Aktiv Gas. MIG/MAG-svejsning er en af de mest anvendte metoder, idet den har en høj produktivitet og nem at mekanisere. Svejsemetoden er en CO2 svejsning og anvendes til stål, rustfri stål og aluminium, hvor der tilsættes en tråd til svejsningen. Svejsemetoden er fejltolerant, da materialet og tråden ikke skal være samme materialetype eller være lige så nøjagtig som TIG-svejsning.

Forskellen mellem de to svejsmetoder er, om gassen er aktiv eller inaktiv. I MIG-svejsning beskytter de inaktive gasser mod den omgivende atmosfære, mens gassen fungerer som en kemisk aktiv del i MAG-svejsning.

Punktsvejsning
Punktsvejsning eller modstandssvejsning er en elektrisk gennemstrømning af kontaktelektroder. Sammensvejsningen foregår ved direkte kontakt mellem emnerne, som trykkes sammen af 2 elektroder, hvor strømmen ledes direkte igennem et lille punkt.

Svejsemetoder:

  • TIG
  • MAG
  • MIG
  • Punkt
  • Bolt

Maskiner:

  • Pladesaks
  • Pladevals
  • Automatisk sav
  • PEM

Vil du vide mere,
eller har du en forespørgsel?

Så står vi klar med professionel rådgivning lige fra kundespecifikke løsninger, 3D konstruktioner m.m.
Kontakt os på +45 7022 1333 eller salg@nettoperforering.dk.

Vi glæder os til at hjælpe dig.